Łączna liczba wyświetleń

piątek, 23 marca 2012

Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka pasuje do obiadu.






Składniki:
  • 45 dag czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić w kosteczkę. Cebulę wymieszać z kapustą, posolić i odstawić na 1,5 godziny. Kapustę odcisnąć z ewentualnego soku. Skropić sokiem z cytryny. Dodać starte na tarce jabłko. doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem.



2 komentarze:

  1. Mniam, mniam, surówki z czerwonej kapusty są rewelacyjne!
    http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam sałatki z kapusty:)

    OdpowiedzUsuń