Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 13 marca 2012

Jajeczny kwiatek z sosem chrzanowym

Pasuje zarówno na śniadanie jak i dla gości.
 
 

 

 

 
Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mały pomidor
  • 1 łyżka śmietany 18 %
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu żurawinowego
  • pieprz świeżo mielony
  • 1/4 jabłka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypiorek do posypania


Jajka pokroić na ósemki i ułożyć na talerzyku w kształcie kwiatka. Pomidor pokroić na cząstki. Jabłko obrać i zetrzeć na drobnej tarce. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę, chrzan i jabłko, wymieszać. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Na środku jajecznego kwiatka ułożyć sos chrzanowy. Między jajko powkładać pomidora. Posypać całość świerzo mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.


 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz