- 500 g jogurtu brzoskwiniowego
- 500 g jogurtu truskawkowego
- 2 galaretki truskawkowe
- 2 galaretki pomarańczowe
- 2 galaretki agrestowe
- 6 połówek brzoskwiń z puszki
- 1 banan
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody, przestudzić. Następnie zmiksować z jogurtem brzoskwiniowym i wymieszać z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Tężejącą masę przelać do tortownicy i wstawić do lodówki. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody, przestudzić, a następnie połączyć z jogurtem truskawkowym i wylać na masę z brzoskwiniami. Galaretki agrestowe rozpuścić w 700 ml goręcej wody i gdy zacznie tężeć wylać na pokrojonego w plasterki banana ułożonego na masie truskawkowej. Chłodzić w lodówce.
Znakomity deserek na upalne lato, już nie mogę się doczekać lata i owoców dojrzałych na słońcu:))
OdpowiedzUsuńDokładnie z owocami lata będzie równie smaczne.
UsuńDziękuję
OdpowiedzUsuń