Bardzo prosty torcik, idealny na ciepłe dni, a w dodatku kolorowy i owocowy.
Składniki:
- galaretka czerwona
- galaretka zielona
- 2 galaretki pomarańczowe
- puszka ananasów
- puszka brzoskwiń
- 0,5 litra kremówki
Galaretkę czerwoną i zieloną rozpuścić w oddzielnych talerzykach. Zostawić aby stężała (można przygotować poprzedniego dnia). Owoce osączyć i pokroićw kostkę, zastygnięte galaretki również pokroićw kostkę. Tortownicę wyłożyćfolią aluminiową. Pomarańczowe galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu. Gdy zaczną lekko tężeć połączyć je ze spienioną kremówką. Dodać pokrojone owoce i galaretki, wymieszać. Całą masę przelać do tortownicy i wstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia.
oo mniam! robimy podobny:D
OdpowiedzUsuńpyszny polecam :) u mnie znany jako "śmietanowiec"; robię go z tą różnicą że gdy masa zgęstnieje w tortownicy wylewam na nią jeszcze czerwoną galaretkę, wtedy mamy dodatkowo czerwony wierzch :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń