Łączna liczba wyświetleń

środa, 12 czerwca 2013

Curry z marchewką


Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • 2 duże marchewki
  • 2 cebule
  • 45 dag pomidorów
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml bulionu
  • 2 torebki ryżu
Marchew obrać i pokroić w kostkę. Marchew gotować około 10 minut w niewielkiej ilości wody. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Cebulę pokroić w kostkę  i dodać do mięsa. Posypać curry i solą, chwilę smażyć razem. Potem dodać marchew, pokrojone w kostkę pomidory, bulion i pieprz. Gotować razem około 20 minut. W razie czego doprawić. Podawać z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz