Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 14 lipca 2013

Cukiniowe placuszki

Składniki:
  • 45 dag cukinii
  • 1 mała cebula
  • 5 łyżek mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posikanego szczypiorku
  • 3 łyżki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki sody
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Cukinię obrać, wydrążyć środek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Masę cukiniową kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Placuszki dobrze smakują z cukrem.

1 komentarz:

  1. Smakowicie wyglądają, uwielbiam takie placki.
    Ja robię z cukinią i ziemniakami.

    OdpowiedzUsuń