- 5 jajek
- 1/4 pora
- 25 dag szynki konserwowej
- 10 dag kapusty pekińskiej
- 1/2 papryki czerwonej
- 5 łyżek kukurydzy
- sól
- pieprz
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu pikantnego
- 2 ząbki czosnku
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę razem z papryką czerwoną. Pora i kapustę poszatkować. Kukurydzę osączyć z zalewy. Warzywa połączyć, dodać jajka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z majonezem i keczupem. Tak powstały sos połączyć z sałatką. Dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz