Łączna liczba wyświetleń

środa, 11 grudnia 2013

Sałatka z szynką i jajkami

Składniki:
  • 5 jajek
  • 1/4 pora
  • 25 dag szynki konserwowej
  • 10 dag kapusty pekińskiej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 5 łyżek kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu pikantnego
  • 2 ząbki czosnku
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę razem z papryką czerwoną. Pora i kapustę poszatkować. Kukurydzę osączyć z zalewy. Warzywa połączyć, dodać jajka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z majonezem i keczupem. Tak powstały sos połączyć z sałatką. Dowolnie udekorować.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz