- 1,5 tabliczki czekolady mlecznej
- 2 łyżki mleka
- 20 dag margaryny
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 30 dag mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jabłka
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć razem z cukrem. Cały czas miksować i dodawać po jednym jajku. Potem dodać roztopioną czekoladę i wymieszać. Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Obrane jabłka pokroić w kostkę i wymieszać z ciastem. Formę z kominkiem posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wylać ciasto i piec 40 minut w 180 stopniach.
Uwielbiam to ciasto :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam serdecznie do mnie na piernik ucierany :)