Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 17 grudnia 2013

Czekoladowe ciasto z jabłkami

Składniki:
  • 1,5 tabliczki czekolady mlecznej
  • 2 łyżki mleka
  • 20 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 30 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jabłka
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć razem z cukrem. Cały czas miksować i dodawać po jednym jajku. Potem dodać roztopioną czekoladę i wymieszać. Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Obrane jabłka pokroić w kostkę i wymieszać z ciastem. Formę z kominkiem posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wylać ciasto i piec 40 minut w 180 stopniach.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam to ciasto :)
    Pozdrawiam i zapraszam serdecznie do mnie na piernik ucierany :)

    OdpowiedzUsuń