- 1000 g jogurtu naturalnego
- galaretka wiśniowa
- galaretka niebieska
- galaretka agrestowa
- galaretka z owoców leśnych
- galaretka cytrynowa
- 12 łyżek cukru pudru
- banan
- 2 mandarynki
Galaretkę wiśniową, niebieską, agrestową i z owoców leśnych rozpuścić każdą w szklance wody. Cytrynową przygotować wg przepisu na opakowaniu. Każdą z 4 tężejących galaretek wymieszać z 250 g jogurtu naturalnego i 3 łyżkami cukru pudru. Małą tortownicę napełnić kolejno masę jogurtowo galaretkową. Każdą następną warstwę nakładamy kiedy już poprzednia lekko stężeje. Więc najlepiej nie przygotowywać wszystkich galaretek naraz. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać galaretką cytrynową.
świetny kolorowy:)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda w tych pastelowych barwach :)
OdpowiedzUsuń