Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 8 grudnia 2013

Tęczowy jogurtowiec z owocami

Składniki:
  • 1000 g jogurtu naturalnego
  • galaretka wiśniowa
  • galaretka niebieska
  • galaretka agrestowa
  • galaretka z owoców leśnych
  • galaretka cytrynowa
  • 12 łyżek cukru pudru
  • banan
  • 2 mandarynki
Galaretkę wiśniową, niebieską, agrestową i z owoców leśnych rozpuścić każdą w szklance wody. Cytrynową przygotować wg przepisu na opakowaniu. Każdą z 4 tężejących galaretek wymieszać z 250 g jogurtu naturalnego i 3 łyżkami cukru pudru. Małą tortownicę napełnić kolejno masę jogurtowo galaretkową. Każdą następną warstwę nakładamy kiedy już poprzednia lekko stężeje. Więc najlepiej nie przygotowywać wszystkich galaretek naraz. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać galaretką cytrynową.

2 komentarze: