Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 19 stycznia 2014

Sos warzywny z cukinią

 
 
Składniki:
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 pieczarki
  • 1 pomidor
  • 25 dag cukinii
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • natka pietruszki
Cebulę czerwoną obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Do cebuli dodać obrane i pokrojone w półplasterki pieczarki. Cukinię obrać i razem z pomidorem pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w paseczki. Dodać do cebuli i chwilę smażyć razem. Potem podlać wodą, doprawić i dusić do miękkości. Przed końcem dodać posiekaną natkę pietruszki.

2 komentarze: