Składniki:
- 300 g cukinii
 - 1 jajko
 - 2 łyżki mąki żytniej
 - 1 łyżka otrąb owsianych
 - 1 łyżka mielonych migdałów
 - sól
 - pieprz
 - olej do smażenia
 
Cukinię obrać (jak ktoś woli można nie obierać) i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić, a jak puści sok odcisnąć. Następnie dodać mąkę, otręby owsiane i mielone migdały oraz jajko i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rumiane placuszki. Osączyć na ręczniku papierowym.

Świetne placuszki, moje smaki :) Robiłam podobne jednakże dodatek otrąb jest bardzo ciekawy i z pewnością wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńZawsze lubię coś dodać nowego. Polecam
Usuń