Składniki:
- 1 zielona cukinia
 - 1 nieduża cebula
 - 2 łyżki oleju
 - 3 pomidory
 - 1 ząbek czosnku
 - 2 pieczarki
 - sól
 - pieprz
 - zioła prowansalskie
 - 75 g makaronu pełnoziarnistego
 
Cukinię przekroić na pół, wydrążyć, posolić. Cebulę posiekać w kostkę, a czosnek w drobną kosteczkę. Podsmażyć na oleju. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Do podsmażonej cebulki dodać pieczarki i pomidory oraz przyprawy. Dusić, aż pomidory się rozpadną i powstanie w miarę jednolity sos. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Następnie połączyć z sosem i nadziać cukinię. Piec w piekarniku do miękkości cukinii.
 

Lubię dania z makaronu i lubię faszerowane cukinie, to danie to takie połączenie w sam raz dla mnie.
OdpowiedzUsuńPolecam, cały obiad zrobiony od razu.
Usuń