Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 14 stycznia 2016

Orzechy prażone w miodzie i herbatnikach

Bardzo lubię orzechy, a gdy zobaczyłam ten przepis to wiedziałam, że  muszę je zrobić. Przepis prosty i szybko się robi, a przekąska pyszna. Gorąco polecam. Przepis znalazłam na stronie gotujmy.pl.

Składniki:

  • 20 dag orzechów włoskich
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 50 g ekstra kruchych herbatników lub trochę więcej
Orzechy uprażyć w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 8 minut. Herbatniki skruszyć blenderem na kruszonkę, połączyć z cukrem. Uprażone orzechy przełożyć do miski, polać miodem i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokruszone herbatniki, wymieszać i rozłożyć na papierze do pieczenia, aby całość się nie posklejała.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz