Łączna liczba wyświetleń

sobota, 23 stycznia 2016

Pasta z ciecierzycy i papryki

Dziś przedstawiam Wam pastę idealnie nadającą się do kanapek. Nietypową, bo z ciecierzycą, bardzo byłam ciekawa jak smakuję. Przepis znalazłam na stronie gotujmy.pl. Polecam, jeżeli ma ktoś ochotę na nowe smaki.



Składniki:

  • 300 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki pikantnego keczupu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. W misie blendera umieścić ciecierzycę, pokrojoną paprykę i czosnek. Dodać również keczup, przyprawy oraz natkę pietruszki. Całość zblendować na formę pasty. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz