Przedstawiam smaczny przepis na zieloną zupę z fasolki. Robi się ją bardzo prosto i z małej ilości składników. Przepis znalazłam tu.
- 1 łyżka masła
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 80 dag fasolki zielonej
- 1,2 litra rosołu
- 1 łyżka śmietany
- sól
- pieprz
Cebulę i czosnek posiekać. Masło rozgrzać i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Z fasolki odciąć ogonki i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Całość zalać gorącym rosołem i gotować około 30-45 minut. Przestudzić. Dodać śmietanę i zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem. Całość bardzo dobrze smakuje z posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem podgrzać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz