Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 19 marca 2013

Pulpety w sosie paprykowym z makaronem

Składniki:
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 2 żabki czosnku
  • 4 pieczarki
  • dowolny makaron
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 litra bulionu
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Cebulę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać połowę cebuli, jajko, bułkę tartą, 3 pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, sól, pieprz i przyprawę do gyrosa. Masę wymieszać i uformować pulpeciki. Pozostałą część cebuli i posiekany czosnek zeszklić na oleju. Dodać bulion, mąkę, koncentrat pomidorowy i pokrojoną w kostkę paprykę oraz jedną pieczarkę. Do sosu włożyć pulpeciki i gotować około 30 minut. Podawać z ugotowanym makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz