Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 14 kwietnia 2016

Fasolowy kociołek z kaszą jaglaną

Powiem szczerze, że kaszy jaglanej raczej nie lubię, trochę mi nie smakuje, ale gdy znalazłam ten przepis na blogu Szefowa w swojej kuchni postanowiłam zrobić kolejne podejście do tej kaszy. Danie wyszło naprawdę pyszne, a specyficznego smaku kaszy jaglanej wcale nie czuć. Polecam to danie, a ja na pewno jeszcze nie raz je zrobię.

                               

Składniki:
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1 puszka fasolki białej
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • papryka słodka
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać mięso, doprawić i podsmażyć aż się zrumieni.
Dodajemy osączoną fasolkę i startą na tarce marchewkę. Chwilę podsmażamy. Zalewamy 2,5 szklanki wody dodajemy kaszę jaglaną i solimy. Gotujemy pod przykryciem aż kasza wchłonie całą wodę, czyli około 20 minut.
Można posypać szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz