Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 17 marca 2013

Wielkanocny serniczek

Składniki:
  • 1/2 kg sera białego mielonego
  • 1 budyń śmietankowy
  • 20 dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 10 dag margaryny
  • 5 dag rodzynek
  • paczka herbatników
  • kilka kropel aromatu cytrynowego
Do sra białego dodać budyń i margarynę. Wymieszać. Białka jajek oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na krem. Wymieszać z serem. Dodać rodzynki i aromat cytrynowy. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Podłużną blaszkę posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wyłożyć herbatnikami i masą serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temp 180 stopni.

3 komentarze: