Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 23 kwietnia 2013

Gulasz z pieczarką

Składniki:
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki papryki słodkiej
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 40 dag mięsa na gulasz
  • 40 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • sól
  • pieprz
  • 400 ml bulionu
  • ogórki kiszone
  • kasza gryczana
Cebulępokroić w kostkę, a czosnek w drobniutką kosteczkę. Zeszklić razem na oleju. Potem dodać słodką paprykę, majeranek i tymianek. Wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę mięso i chwilę smażyć razem. Pieczarki pokroić w półplasterki dodać do mięsa i lekko posolić. Dusić razem by pieczarki zmiękły. Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i bulion. Dusić razem ponad godzinę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z opgórkiem kiszonym i kaszą gryczaną.

Pieczarkowy Tydzień 2013

2 komentarze:

  1. Gulasz z grzybami, a szczególnie z pieczarkami to jedno z moich ulubionych dań. Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2013 :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również lubie wszystko co pieczarkowe i oczywiście że dołącze do akcji.

      Usuń