Łączna liczba wyświetleń

środa, 24 kwietnia 2013

Pieczarkowe jajka

Składniki:
  • 6 jajek
  • 6 pieczarek
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1/4 papryki czerwonej
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pieczarki przesmażyć na oleju, lekko doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Żółtka rozetrzeć widelcem i dodać do ostudzonych pieczarek. Doprawić całość solą i pieprzem. Wymieszać z majonezem. Farszem napełnić puste białka. Udekorować czerwoną papryką.


Pieczarkowy Tydzień 2013

1 komentarz: