Łączna liczba wyświetleń

środa, 29 maja 2013

Zielona sałatka

Składniki:
  • 30 dag brokuła
  • 15 dag makaronu świderki
  • 1/2 jabłka
  • 4 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 5 łyżek groszku konserwowego
  • 1 mała cebula
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Brokuł podzielić na różyczki i gotować około 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić na sicie i wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Osatudzić i pokroić na pół. Jabłko, cebulę, ogórka i ugotowane jajka pokroić w kostkę. Groszek osączyć. Brokuły podzielić na jeszcze mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić solą i pieprzem oraz wymieszać z majonezem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz