- 2-3 cebule cukrowe, w zależności od wielkości
- 3/4 szklanki mąki
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 2 szczypty proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- olej do smażenia
Cebulę cukrową obrać i pokroić na plastry, potem porozdzielać na krążki. Do pojemnika wsypać mąkę, przyprawy, mleko i wbić jajko. Zmiksować blenderem. Ciasto przelać na głęboki talerz i maczać krążki cebulowe z obu stron. Kłaść na rozgrzany olej. Usmażyć na rumiano z obu stron i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać jako przekąskę.
polecam to samo tylko w ciescie piwnym ;)
OdpowiedzUsuńtu moj przepis http://smaczneinspiracje.blox.pl/2013/04/Sandwich-z-kurczakiem-w-panierce-parmezanowo.html
Bardzo dobre są w krakersach...tylko te kalorie:( ale czasem warto zaszaleć:)
OdpowiedzUsuń