- 2 płaty ryby
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1/2 papryki czerwonej marynowanej
- 10 dag sera żółtego
- przyprawa do ryb
- bułka tarta do obtoczenia
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- oregano
Rybę posypać przyprawą do ryb, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na oleju ze smażenia ryb podsmażyć pieczarki z cebulką, lekko posolić, aby pieczarki lekko zmiękły. Potem dodać pokrojoną paprykę, doprawić pieprzem i dusić chwilę razem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć usmażoną rybą. Na rybie ułożyć pieczarki, a całość posypać tartym serem i oregano. Piec w piekarniku około 30-35 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz