Łączna liczba wyświetleń

piątek, 14 marca 2014

Ryba z pieczarkową kołderką

Składniki:
  • 2 płaty ryby
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki czerwonej marynowanej
  • 10 dag sera żółtego
  • przyprawa do ryb
  • bułka tarta do obtoczenia
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • oregano
Rybę posypać przyprawą do ryb, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na oleju ze smażenia ryb podsmażyć pieczarki z cebulką, lekko posolić, aby pieczarki lekko zmiękły. Potem dodać pokrojoną paprykę, doprawić pieprzem i dusić chwilę razem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć usmażoną rybą. Na rybie ułożyć pieczarki, a całość posypać tartym serem i oregano. Piec w piekarniku około 30-35 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz