- 70 g makaronu ryżowego nitki
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 pomidor
- 1/2 ogórka
- 1 cebula
- 10 dag zielonej fasolki ugotowanej
- 7 łyżek kukurydzy
- 1/2 piersi z kurczaka
- 1 łyżka oleju
- przyprawa do kurczaka
- 3 jajka na twardo
- 1/2 sałaty lodowej
- sól
- pieprz
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na rumiano na oleju. Pomidor, paprykę, obrany ogórek, cebulę i jajka pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Sałatę porwać na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić solą i pieprzem. Jogurt, majonez, musztardę i przeciśnięty czosnek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Sos połączyć z warzywami, mięsem i makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz