Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 11 marca 2014

Szaszłyki curry z kuskusem

Składniki:
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 mały ząbek czosnku lub 1/2 mini kostki czosnkowej
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 3/4 szklanki kuskusu
  • 3/4 szklanki rosołu
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać 1/2 łyżeczki curry, olej, przyprawę do kurczaka, przeciśnięty przez praskę czosnek lub rozkruszoną kostkę czosnkową oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać i połączyć razem z pokrojonym kurczakiem. Zostawić na godzinę w lodówce. Mięso nabić na patyczki do szaszłyków i smażyć pod przykryciem na oleju około 15 minut. Kuskus zalać gorącym rosołem wymieszanym z 1/2 łyżeczki curry. Na talerzu posypać posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz