- 1/2 piersi z kurczaka
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 mały ząbek czosnku lub 1/2 mini kostki czosnkowej
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 3/4 szklanki kuskusu
- 3/4 szklanki rosołu
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać 1/2 łyżeczki curry, olej, przyprawę do kurczaka, przeciśnięty przez praskę czosnek lub rozkruszoną kostkę czosnkową oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać i połączyć razem z pokrojonym kurczakiem. Zostawić na godzinę w lodówce. Mięso nabić na patyczki do szaszłyków i smażyć pod przykryciem na oleju około 15 minut. Kuskus zalać gorącym rosołem wymieszanym z 1/2 łyżeczki curry. Na talerzu posypać posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz