Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 27 marca 2012

Serduszkowa przekąska

Zawsze w lodówce staram się mieć gotowe ciasto francuskie, z którego można zrobić różne pyszności. Dziś proponuję szybką przekąskę do pochrupania.



Składniki:

  • ciasto francuskie 275 g
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 100 g tartego żółtego sera
  • przyprawa do pizzy
  • 10 plasterków polędwicy

Ciasto posmarować przecierem, posypać tartym serem i przyprawą do pizzy i ułożyć wędlinę. Zwinąć z obu stron do środka, a potem zrolować i pod koniec zacząć zwijać od drugiej strony. Tak powstały rulon kroić na centymetrowe plasterki, układać na papierze do pieczenia formując serduszka. Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem przewrócić i piec jeszcze 5 minut. Idealne na przekąskę.

1 komentarz:

  1. Też bardzo lubię różności z ciasta francuskiego i podobnie staram się je mieć zawsze w lodówce:) Te przekąski wyglądają bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń