Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 7 października 2013

Lekko cynamonowe muffinki z dynią

Składniki:
  • 55 g margaryny
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki kakao
  • 170 g dyni
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 3 łyżeczki miodu
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon i cukier. Dodać jajka, miód, dynię startą na tarce o dużych oczkach oraz roztopioną i ostudzoną margarynę. Całość wymieszać mikserem. Muffinkową formę posmarować margaryną i posypać mąką. Przełożyć masę do foremek tak do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20 minut w piekarniku.
 


2 komentarze:

  1. fajny przepis. Ważne, że mało cukru. Chyba się skuszę. Dam znać jak wyszły po weekendzie :)

    OdpowiedzUsuń