Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 24 października 2013

Sałatka penne z tuńczykiem

Składniki:
  • 20 dag ugotowanego makaronu penne
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 6 łyżek kukurydzy
  • mała cebula
  • 4 małe ogóreczki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • majonez
Ugotowany makaron pokroić na 3 części i przełożyć do miseczki. Tuńczyka osączyć z oleju, dodać do pokrojonego makaronu i wymieszać. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a ogóreczki pokroić w plasterki. Kukurydzę osączyć. Pokrojone warzywa i osączoną kukurydzę dodać do makaronu z tuńczykiem. Wymieszać i połączyć z majonezem. Całość przełożyć do salaterki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz