Łączna liczba wyświetleń

sobota, 15 lutego 2014

Tuńczykowy kuskus

Składniki:
  • 1/2 szklanki kuskusu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 mała cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 ogóreczki konserwowe
  • 3 łyżki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
Kuskus należy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić i połączyć z osączonym z nadmiaru oleju tuńczykiem. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Paprykę i ogóreczki również pokroić w kostkę. Warzywa połączyć z kuskusem i tuńczykiem oraz kukurydzą. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z jogurtem naturalnym i majonezem.


Drugie śniadanie w pracy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz