Łączna liczba wyświetleń

piątek, 28 lutego 2014

Kotleciki rybne

Składniki:
  • 40 dag ryby w kostce
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
Rozmrożoną rybę drobno posiekać. Bułeczkę namoczyć w wodzie, potem odcisnąć i dodać do ryby. Cebulę drobno posiekać i razem ze szczypiorkiem, jajkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny dodać do ryby. Wymieszać. Na koniec dodać przyprawy i wymieszać. Z masy uformować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano z obu stron na oleju.

1 komentarz: