Łączna liczba wyświetleń

środa, 19 lutego 2014

Jogurtowo orzechowe pancakes

Składniki:
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki stopionej margaryny
  • 1 łyżka oleju
  • kilka kropli aromatu cytrynowego
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru waniliowego
  • szczypta soli
W misce wymieszać mąkę, mielone orzechy laskowe, proszek do pieczenia, sól i cukier waniliowy. W drugiej miseczce wymieszać margarynę, olej, mleko, jogurt naturalny, jajka i aromat cytrynowy. Mokre składniki przelać do suchych. Wymieszać, aż ciasto będzie gładkie. Smażyć na suchej patelni na rumiano z obu stron. Podawać np z dżemem malinowym.


Śniadanie mistrzów

3 komentarze: