Łączna liczba wyświetleń

sobota, 22 marca 2014

Owocowy jogurtowiec

Składniki:
  • 500 g jogurtu brzoskwiniowego
  • 500 g jogurtu truskawkowego
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 2 galaretki agrestowe
  • 6 połówek brzoskwiń z puszki
  • 1 banan
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody, przestudzić. Następnie zmiksować z jogurtem brzoskwiniowym i wymieszać z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Tężejącą masę przelać do tortownicy i wstawić do lodówki. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody, przestudzić, a następnie połączyć z jogurtem truskawkowym i wylać na masę z brzoskwiniami. Galaretki agrestowe rozpuścić w 700 ml goręcej wody i gdy zacznie tężeć wylać na pokrojonego w plasterki banana ułożonego na masie truskawkowej. Chłodzić w lodówce.

3 komentarze:

  1. Znakomity deserek na upalne lato, już nie mogę się doczekać lata i owoców dojrzałych na słońcu:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie z owocami lata będzie równie smaczne.

      Usuń