- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 3 plasterki szynki
- 5 pieczarek
- mała cebulka
- 1 łyżka oleju
- 1/3 pęczka szczypiorku
- 3 szczypty czosnku granulowanego
- pieprz
- sól
- 2 łyżki majonezu
- ogórek
- sałata
- papryka czerwona
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na oleju. Szynkę pokroić w drobną kostkę, a szczypiorek posiekać. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Żółtka zmieszać z pieczarkami, szynką i szczypiorkiem. Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Masą napełniać połówki jajek. Dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz