Łączna liczba wyświetleń

piątek, 18 kwietnia 2014

Jajka z pieczarkami i szynką

 Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 plasterki szynki
  • 5 pieczarek
  • mała cebulka
  • 1 łyżka oleju
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • 3 szczypty czosnku granulowanego
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki majonezu
Do dekoracji:
  • ogórek
  • sałata
  • papryka czerwona
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na oleju. Szynkę pokroić w drobną kostkę, a szczypiorek posiekać. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Żółtka zmieszać z pieczarkami, szynką i szczypiorkiem. Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Masą napełniać połówki jajek. Dowolnie udekorować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz