Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 9 maja 2013

Cebulowa przekąska

Składniki:
  • 2-3 cebule cukrowe, w zależności od wielkości
  • 3/4 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 szczypty proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
Cebulę cukrową obrać i pokroić na plastry, potem porozdzielać na krążki. Do pojemnika wsypać mąkę, przyprawy, mleko i wbić jajko. Zmiksować blenderem. Ciasto przelać na głęboki talerz i maczać krążki cebulowe z obu stron. Kłaść na rozgrzany olej. Usmażyć na rumiano z obu stron i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać jako przekąskę.

2 komentarze:

  1. polecam to samo tylko w ciescie piwnym ;)
    tu moj przepis http://smaczneinspiracje.blox.pl/2013/04/Sandwich-z-kurczakiem-w-panierce-parmezanowo.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dobre są w krakersach...tylko te kalorie:( ale czasem warto zaszaleć:)

    OdpowiedzUsuń