Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 5 września 2013

Kurczak w serku topionym

Składniki:
  • 1/2 piersi kurczaka
  • 160 g pieczarek
  • 50 g serka topionego śmietankowego
  • 2 małe cebule
  • 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • olej
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka śmietany
  • ryż
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Kurczaka posypać przyprawą do gyrosa i wymieszać. Olej rozgrzać na patelni i przesmażyć kurczaka. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i smażyć około 2 minuty. Po tym czasie dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i smażyć aby zmiękły. Potem dodać serek topiony i koperek. Podlać wodą i dusić około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz śmietaną. Podawać z ryżem.

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię serki topione jako dodatek do sosów i zup. Szkoda tylko, że stają się takie kaloryczne :D

    OdpowiedzUsuń