- 17 rurek makaronu cannelioni
- 15 dag sera żółtego
- 25 dag mięsa mielonego
- 4 pieczarki
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 1 marchewka
- przyprawa do gyrosa
- sól
- pieprz
- majeranek
- zioła prowansalskie
- olej
Mięso mielone posypać przyprawą do gyrosa i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać pieczarki i pomidory pokrojone w kostkę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, dodać przyprawy, podlać wodą i dusić około 20 minut. Wystudzić.
W tym czasie cannelloni ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku. Wyjąć i przestudzić. Cannelloni napełnić przygotowanym farszem i układać w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość posypać tartym serem. Zapiekać 25 minut.
bardzo lubię to i wiele innych makaronowych dań:)
OdpowiedzUsuńJa również lubię każde makaronowe danie.
Usuń