Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 28 listopada 2013

Cannelloni z pieczarkami i pomidorem

Składniki:
  • 17 rurek makaronu cannelioni
  • 15 dag sera żółtego
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 4 pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 1 marchewka
  • przyprawa do gyrosa
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • olej

Mięso mielone posypać przyprawą do gyrosa i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać pieczarki i pomidory pokrojone w kostkę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, dodać przyprawy, podlać wodą i dusić około 20 minut. Wystudzić.
W tym czasie cannelloni ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku. Wyjąć i przestudzić. Cannelloni napełnić przygotowanym farszem i układać w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość posypać tartym serem. Zapiekać 25 minut.

2 komentarze: