Łączna liczba wyświetleń

piątek, 22 listopada 2013

Tuńczykowa tortilla

Składniki:
  • 3 tortille pszenne
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 cebulka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 70 g kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę i ogórka również pokroić w kostkę. Kapustę pekińską drobno pokroić. Tuńczyka osączyć z oleju i dodać do pokrojonych warzyw. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć z majonezem. Masę rozsmarować na tortillach. Ciasno zwinąć i owinąć folią aluminiową. Wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem przekroić na pół.

1 komentarz: