Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki puree z dyni
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 5 łyżek tartych orzechów włoskich BackMit
- 1/3 szklanki oleju Rapso
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 4 kostki czekolady gorzkiej
- perełki cukrowe
W miseczce wymieszać mąkę, cukier, orzechy. proszek do pieczenia i sól. W drugim naczyniu wymieszać olej Rapso z jajkami. Dodać mąkę z dodatkami i zmiksować. Na koniec dodać puree z dyni i dokładnie zmiksować.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i kłaść po 2 łyżki ciasta. Piec około 25-30 minut w 180 stopniach. Z tej porcji wychodzi 12 muffinek. Po wystygnięciu muffinek udekorować je rozpuszczoną czekoladą i posypać perełkami cukrowymi.
O mniam, wyglądają niezwykle kusząco :)
OdpowiedzUsuńW dodatku wyszły naprawdę smaczne.
Usuń