Łączna liczba wyświetleń

piątek, 29 listopada 2013

Kotlety jajeczne z papryką

Składniki:
  • 5 jajek
  • 1/2 suchej bułki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1 duża pieczarka
  • 1/2 małej cebulki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
4 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Jajka pokroić w kostkę, dodać do nich paprykę i pieczarkę starte na tarce o dużych oczkach oraz natkę pietruszki. Wymieszać. Potem dodać bułkę (wcześniej namoczoną w wodzie) odciśniętą z wody, bułkę tartą, surowe jajko oraz przyprawy. Wymieszać. Z masy uformować 6 kotlecików i obtoczyć je w bułce tartej. Kotleciki usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

2 komentarze:

  1. Pycha,też ostatnio robiłam tylko bez papryki z samą cebulką,też smacznie wyszły,Twoje wyglądają bardzo apetycznie,smakowity obiad,czy kolacja bez mięcha.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń