- 5 jajek
- 1/2 suchej bułki
- 2 łyżki bułki tartej
- 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1/4 papryki czerwonej
- 1 duża pieczarka
- 1/2 małej cebulki
- sól
- pieprz
- bułka tarta do obtoczenia
- olej do smażenia
4 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Jajka pokroić w kostkę, dodać do nich paprykę i pieczarkę starte na tarce o dużych oczkach oraz natkę pietruszki. Wymieszać. Potem dodać bułkę (wcześniej namoczoną w wodzie) odciśniętą z wody, bułkę tartą, surowe jajko oraz przyprawy. Wymieszać. Z masy uformować 6 kotlecików i obtoczyć je w bułce tartej. Kotleciki usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.
Pycha,też ostatnio robiłam tylko bez papryki z samą cebulką,też smacznie wyszły,Twoje wyglądają bardzo apetycznie,smakowity obiad,czy kolacja bez mięcha.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń