Muffinki wyszły puszyste i miękkie.
Składniki:
- 1 3/4 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru\125 ml mleka
- 80 ml oleju\15 ml soku jabłkowego
- 1 jajko
- kilka kropli olejku migdałowego
- 5 kostek czekolady gorzkiej
Krem:
- 250 ml śmietany 30 %
- 1 śmietan fix
- 1-2 łyżki cukru
- kolorowa posypka
W osobnych naczyniach wymieszać suche i mokre składniki. Następnie przelać mokre składniki do suchych o krótko zmiksować. Na końcu dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Każdą napełnić do 3/4 wysokości. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Ostudzić na kratce. Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixem. Rozsmarować na ostudzonych muffinkach. Posypać kolorową posypką.
wyglądają pysznie! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuń