Łączna liczba wyświetleń

środa, 23 marca 2016

Kotleciki ryżowe z serem żółtym

Prosty dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ser żółty zetrzeć na tarce, połączyć z jeszcze ciepłym ryżem. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować średniej wielkości kotleciki. Jajko roztrzepać. Kotleciki obtoczyć najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Kotleciki dobrze smakują z kotletem mielonym i surówką. Podawać od razu po usmażeniu.

1 komentarz:

  1. Bardzo fajne ;pomysłowe.Chętnie skorzystam z przepisu ;) a zapraszam na ''Polędwiczkę z grzybami'' Pozdrawiam
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/search/label/Dania%20g%C5%82%C3%B3wne

    OdpowiedzUsuń