Prosty dodatek do obiadu.
- 2 woreczki ryżu
- 10 dag sera żółtego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 1 jajko
- bułka tarta do obtoczenia
- olej do smażenia
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ser żółty zetrzeć na tarce, połączyć z jeszcze ciepłym ryżem. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować średniej wielkości kotleciki. Jajko roztrzepać. Kotleciki obtoczyć najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Kotleciki dobrze smakują z kotletem mielonym i surówką. Podawać od razu po usmażeniu.
Bardzo fajne ;pomysłowe.Chętnie skorzystam z przepisu ;) a zapraszam na ''Polędwiczkę z grzybami'' Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/search/label/Dania%20g%C5%82%C3%B3wne