- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 4 łyżki oleju
- cukier waniliowy
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- budyń śmietankowy
- kisiel truskawkowy
Białka oddzielić od żółte i ubić na sztywną pianę razem z cukrem.
Dodawać stopniowo żółtka, cały czas mieszając.
Następnie dodać olej, mąę proszek do pieczenia, cukier waniliowy i wymieszać.
Ciasto podzielić na 2 części.
Do jednej dodać budyń, a do drugiej kisiel, wymieszać.
Tortownicę z kominkiem posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Do tortownicy wlać najpierw masę z budyniem, a potem z kisielem.
Piecok 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz