Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 13 listopada 2012

Dwukolorowy wianuszek

Składniki:
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki oleju
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • budyń śmietankowy
  • kisiel truskawkowy
Białka oddzielić od żółte i ubić na sztywną pianę razem z cukrem.
Dodawać stopniowo żółtka, cały czas mieszając.
Następnie dodać olej, mąę proszek do pieczenia, cukier waniliowy i wymieszać.
Ciasto podzielić na 2 części.
Do jednej dodać budyń, a do drugiej kisiel, wymieszać.
Tortownicę z kominkiem posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Do tortownicy wlać najpierw masę z budyniem, a potem z kisielem.
Piecok 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz