Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki majeranku
- 3 ząbki czosnku
- 1 kg schabu
- 2 łyżki keczupu pikantnego
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
- olej
Schab pokroić w plastry i lekko rozbić. Doprawić solą i pieprzem i ułożyć w misce.
Z jajek, mąki, majeranku, przeciśniętego czosnku, keczupu, musztardy i 4 łyżek oleju przygotować marynatę.
Marynatę połączyć ze schabem i pozostawić na minimum pół dnia w lodówce, od czasu do czasu mieszając, by smaki się przegryzły.
Schab smażyć na oleju z obu stron na rumiano.
Z ogromną przyjemnością nominowałam Twój blog, szczegóły znajdziesz tutaj http://izioni-smaki.blogspot.com/2012/11/mia-niespodzianka.html
OdpowiedzUsuń