Łączna liczba wyświetleń

sobota, 24 listopada 2012

Schab na dziko

Przepis na takie podanie schabu znalazłam w gazetce Przepisy czytelników nr11/2012. Powiem, że pomysł ciekawy i warto takie danie wypróbować.
Składniki:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 kg schabu
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • olej
Schab pokroić w plastry i lekko rozbić. Doprawić solą i pieprzem i ułożyć w misce.
Z jajek, mąki, majeranku, przeciśniętego czosnku, keczupu, musztardy i 4 łyżek oleju przygotować marynatę.
Marynatę połączyć ze schabem i pozostawić na minimum pół dnia w lodówce, od czasu do czasu mieszając, by smaki się przegryzły.
Schab smażyć na oleju z obu stron na rumiano.

1 komentarz:

  1. Z ogromną przyjemnością nominowałam Twój blog, szczegóły znajdziesz tutaj http://izioni-smaki.blogspot.com/2012/11/mia-niespodzianka.html

    OdpowiedzUsuń