Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 6 listopada 2012

Penne z sosem z mięsa mielonego

Składniki:
  • 30 dag makaronu penne
  • 40 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
  • oregano
  • tarty ser żółty
  • sól
  • pieprz
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę.
Marchewkę i cebulę podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i smażyć razem około 10 minut.
Do mięsa dodać pokrojony w drobną kosteczkę czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Całość podlać wodą i dusić razem około 15 minut.
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Osączyć.
Na talerzu ułożyć makaron, potem sos i całość posypać tartym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz