Łączna liczba wyświetleń

sobota, 10 listopada 2012

Zapiekanka ryżowo kebabowa

Składniki:
  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula cukrowa
  • 7 pieczarek
  • 1 papryka marynowana
  • 3 ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kebabu
  • 20 dag sera żółtego
  • majonez
  • keczup
  • olej
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać pieprzem i przyprawą do kebabu.
Usmażyć na rumiano na oleju.
Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki i usmażyć posypane solą na tłuszczu ze smażenia kurczaka.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a ogórki w plasterki.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć ryż, kurczaka, cebulę, pieczarki, paprykę i ogórka.
Posypać tartym serem i posmarować majonezem i keczupem.
Zapiekać 30-40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz