- 2 torebki ugotowanego ryżu
- 1 pierś z kurczaka
- 1 cebula cukrowa
- 7 pieczarek
- 1 papryka marynowana
- 3 ogórki konserwowe
- sól
- pieprz
- przyprawa do kebabu
- 20 dag sera żółtego
- majonez
- keczup
- olej
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać pieprzem i przyprawą do kebabu.
Usmażyć na rumiano na oleju.
Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki i usmażyć posypane solą na tłuszczu ze smażenia kurczaka.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a ogórki w plasterki.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć ryż, kurczaka, cebulę, pieczarki, paprykę i ogórka.
Posypać tartym serem i posmarować majonezem i keczupem.
Zapiekać 30-40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz