Łączna liczba wyświetleń

piątek, 28 grudnia 2012

Moja kapusta wigilijna

W tym roku robiłam trochę inaczej kapustę wigilijną, bo z przepisu znalezionego w miesięczniku Moje Gotowanie nr 12/2012. Przepis smaczny i polecam.
Składniki:
  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 15 dag suszonych grzybów
  • 4 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 3 liście  laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oleju lnianego
Grzyby namoczyć przez noc, osączyć rano i posiekać na mniejsze kawałki. Cebulę posiekać i zrumienić na maśle. Kapustę- ja wypłukałam raz bo była kwaśna- włożyć do garnka. Dodać cebulę, grzyby i wodę w której się moczyły, liście laurowe, trochę soli i pieprzu oraz olej. Przykryć i gotować na małym ogniu około 2 godzin. Doprawić do smaku. Od czasu do czasu zamieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz