Łączna liczba wyświetleń

środa, 26 grudnia 2012

Ryba po grecku

Składniki:
  • 50 dag ryby
  • bułka tarta
  • jajko
  • przyprawa do ryb
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna pieprzu
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • mały koncentrat pomidorowy
Rybę posolić, posypać przyprawą do ryb. Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć po 13 minut z każdej strony.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa, podlej wodą i dodaj koncentrat, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Duś do miękkści.
Ciepłą rybę przełożyć na przemian z warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz