Łączna liczba wyświetleń

środa, 12 grudnia 2012

Świąteczne ciasteczka migdałowe

Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 15 dag margaryny
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 żółtko
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1/2 soku z cytryny
  • polewa do dekoracji
Przesianą mąkę posiekać z margaryną.
Dodać cukier, sok z cytryny oraz posiekane drobno płatki migdałowe.
Zagnieść ciasto i wstawić na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkować na grubość około 0.5 cm i wyciąć foremką ciastka.
Piec na jasnozłoty kolor około 15 minut.
Udekorować polewą.

3 komentarze:

  1. Urocze te ciasteczka. Mniam! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne! Robię bardzo podobne tylko, że z orzechami. Zapraszam do mnie :) http://wkuchniuli.blogspot.com/2012/12/przedswiateczne-ciasteczka-orzechowe.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Ja również lubię orzechową wersję, a Twoje są smakowite.

      Usuń