Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 24 stycznia 2012

Łopatka lekko chińska

Można powiedzieć że to zwykły gulasz tylko trochę modyfikowany. Jednak nie smakuje jaz zwykły gulasz, a to za sprawą curry i przypraw chińskich. Szybko się go robi, choć trzeba poczekać aż mięso będzie miękkie.




Składniki:

  • 500 g pokrojonej w kostkę łopatki wieprzowej
  • 2 grubo pokrojone cebule
  • 2 łyżki oleju
  • czerwona papryka
  • kilka pieczarek (niekoniecznie)
  • 1 łyżka curry
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • przyprawa do chińskiego

 Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso na rumiano, dodajemy cebulę i pokrojone pieczarki, oraz drobno pokrojoną paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy i 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Podajemy z kaszą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz