Łączna liczba wyświetleń

sobota, 28 stycznia 2012

Pierś z kurczaka w czerwonym sosie

Mój sposób na trochę inne podanie piersi z kurczaka.  Bardziej kolorowo i smacznie .




Składniki:

  •  pierś z kurczaka
  •  1 ząbek czosnku
  •  2 cebule
  •  2 papryki czerwone
  •  2 łyżki oleju
  •  sól
  •  pieprz
  •  kostka rosołowa
  •  puszka pomidorów


Czosnek posiekać w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokroić na kilka mniejszych kawałków, rozbić, posolić i doprawić pieprzem. Smażyć  na oleju po 2 minuty z każdej strony. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić cebulę i czosnek. Dołożyć paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotować, zmniejszyć ogień i chwilę podgrzewać razem, w razie czego podlać wodą. Sos doprawić solą i pieprzem. Następnie na sos wyłożyć kurczaka i chwilę dusić razem.

2 komentarze:

  1. Świetna alternatywa dla standardowego kurczaka. A do tego kolorwa i bardzo ładnie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję zawsze się staram robić coś nowego nie można przeciesz ciągle jeść tego samego.

    OdpowiedzUsuń